Prešov čaká v LM štvrtá šanca na prvé body, Šulc sľúbil drahú kožu

21.10.2005 Celý región

Prešov 21. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v nedeľu opäť pokúsia získať prvé body do tabuľky F-skupiny Ligy majstrov, no v Tatran handball aréne...
Prešov 21. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v nedeľu opäť pokúsia získať prvé body do tabuľky F-skupiny Ligy majstrov, no v Tatran handball aréne (19.00) privítajú veľkého favorita - španielsky BM Ciudad Real. Slovenský šampión má po troch kolách na svojom konte iba tri prehry a v tabuľke mu patrí posledné miesto. Hoci sa mu ani v jednom zo stretnutí nepodarilo zaskočiť favoritov, v metropole Šariša stále veria, že sa im ešte podarí zaútočiť na 3. priečku Dinama Bukurešť, ktoré znamená postup do Pohára víťazov pohárov.

Generálku na ďalšie prestížne vystúpenie v elitnej kategórii absolvovali zverenci trénera Františka Šulca v stredu a v predohrávke 8. kola extraligy vyhrali v Košiciach 31:30. Kapitán zeleno– bielych Michal Jančo zdôraznil, že to bolo pre celé mužstvo poriadne ťažké stretnutie a všetci sú radi, že ho majú úspešne za sebou. \"Dva body sme získali úplne zaslúžene, hoci po najtesnejšom výsledku. Na to sa ale história pýtať nebude. Všetci sme toho mali už plné zuby, lebo domácu prehru s Košicami v 1. kole nám mnohí fanúšikovia doteraz pripomínajú. Teraz sme im ju vrátili a som presvedčený, že Košičanov mrzí oveľa viac, než nás septembrové zaváhanie v extraligovej premiére. \"
Nedeľňajší súper z Pyrenejského polostrova je však z úplne iného cesta než odveký rival Prešovčanov. \"Kvalitatívne je o jedno alebo možno aj o dve poschodia vyššie od nás. Či sa nám podarí s ním udržať krok dlhšie než prvých pätnásť minút ako tomu bolo v prvom vzájomnom stretnutí, je v akademickej rovine. Všetko bude závisieť od prístupu hráčov v oboch tímoch, no my určite spravíme všetko preto, aby sme našu kožu predávali veľmi draho, \" vyhlásil Šulc, ktorého hráči pred dvoma týždňami inkasovali v Španielsku výprask o pätnásť gólov (39:24). Podľa Janča disponuje Ciudad Real najkvalitnejším kádrom v skupine. \"Hrali sme dobre až do momentu, keď Kozlov trafil loptou do tváre domáceho gólmana. Poriadne sme si tým znepriatelili divákov v hľadisku, domáci hráči začali byť agresívnejší a na ich stranu sa od toho momentu priklonili aj rozhodcovia. U nás doma sa už ale Španieli takej priazne arbitrov možno nedočkajú. Po zápase som vtedy prehodil niekoľko slov s Džombom a Metličičom, s ktorými sa osobne poznám, a obaja priznali, že do Prešova prídu aj s patričnou dávkou rešpektu, \" dodal na záver slovenský reprezentant, ktorý v minulej sezóne pôsobil práve v chorvátskej najvyššej súťaži v drese RK Zamet Rijeka.
Prešovčania by mali nastúpiť v kompletnom zložení, hoci viacero hráčov sužujú menšie zdravotné problémy. Do zostavy sa možno vráti aj dlhodobo zranený Tomáš Marušák, ktorého kouč v sobotu najskôr otestuje v sobotu v prvoligovom zápase prešovskej rezervy s Levočou. Nedeľňajšie stretnutie povedú súrodenci Ivan a Milan Kostovovci z Bulharska.
 

Vyberte región